Over ons

 

Welkom op duurzaamuitgeven.nl, dé plek om inspiratie op te doen om duurzame grafische producten te realiseren. Hier vindt u informatie over de duurzaamheid van grafische- en uitgeefproducten zoals boeken, tijdschriften, jaarverslagen, brochures, huisstijlen en dergelijke. Deze website is bedoeld om alle partijen met de intentie duurzame grafische producten te realiseren – (al dan niet institutionele) uitgevers, grafische bedrijven, ontwerpers en geïnteresseerden in het algemeen – op weg te helpen.

VISIE
Volgens ons is duurzaamheid bovenal een kwestie van kennis en aandacht voor alle stappen in het ontwerp- en productieproces van een product. Omdat kennis en aandacht ook leidt tot de beste technische kwaliteit is duurzaam is zeker niet per definitie duurder “gewone” methoden, op langere termijn betaalt kwaliteit zich immer uit! Voorts geloven wij dat het is bijzonder gunstig als alle stappen in de productieketen optimaal op elkaar aansluiten, daarom kijken wij te allen tijde naar het volledige traject en hanteren wij  de Lifecycle Design Strategy veelvuldig bij projecten.

MISSIE EN DIENSTVERLENING
Het is onze missie partijen met de intentie duurzamer te opereren of te realiseren bij te staan. Wij ondersteunen private en publieke organisaties (van 1-persoons tot multinationaal) daarbij door te informeren, te adviseren en begeleiden én door de ontwikkelingen van tools die processen in kaart brengen en daarom vergemakkelijken. In de sectie projecten & diensten kunt u kennis maken met een groot aantal projecten die wij uitvoerden.

OVER DE INITIATIEFNEMER
Duurzaamuitgeven.nl is een initiatief van Pieter Kers. Ik bedenk, ontwerp en realiseer al bijna 20 jaar producten met inhoud (boeken, tijdschriften, websites, apps, brochures en huisstijlen). Duurzaamheid is daarbij al lang een speerpunt omdat ik groot belang hecht aan kwaliteit én de wereld minstens achter wil laten zoals ie was toen ik erop kwam.
Als ervaren ondernemer en eindverantwoordelijke in allerlei situaties werk ik ook veelvuldig als adviseur en projectmanager.

Met duurzaamuitgeven.nl stel ik mijn opgebouwde kennis ter beschikking. Voor voorbeelden van mijn persoonlijke werk kunt u terecht op mijn persoonlijke website.

CONTACT OPNEMEN